دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ که با نام بازاریابی دیجیتالی هم شناخته می شود، مجموعه ای از فعالیت های مختلف برای تبلیغ محصول و یا خدماتی خاص با استفاده از انواع ابزار های دیجیتالی می باشد.
به عبارت دیگر، تمام فعالیت ها در این حوزه برای تبلیغ محصول یا خدمات، برندسازی، جذب مشتری و بررسی رفتار مشتری در بستر اینترنت انجام می گیرد.
هدف های اصلی در دیجیتال مارکتینگ، رشد کسب و کار ها، فروش و برند سازی می باشد.
برای این که یک کسب و کار بتواند به تمام این اهداف دست یابد لازم است مراحل زیر را دنبال کند:
- جذب کاربران اینترنتی Acquisition /
- همراه کردن کاربران با کسب و کارEngagement /
- معرفی و فروش محصولات و خدمات Monetization /
- افزایش آگاهی نسبت به برند
- تبدیل خریدارها به مشتری های وفادار Retention /
- گرفتن سهمی مشخص از بازار

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی
همان طور که شاهد هستیم امروزه استفاده از دیجیتال مارکتینگ جای خود را به بازاریابی سنتی داده است به طوری که این نوع بازاریابی در حال فراموشی می باشد. علت این موضوع را می توان مزایای بازاریابی دیجیتالی و محدودیت های بازاریابی سنتی بیان کرد. مهم ترین تفاوت هایی که بین این دو روش وجود دارد را می توان به صورت زیر بیان کرد:
1_ در بازاریابی دیجیتالی می توان از هر نوع فعالیت و تبلیغاتی در بستر دستگاه های هوشمند و اینترنت استفاده کرد. این در حالی است که در بازاریابی سنتی فعالیت ها محدود به رسانه های جمعی می باشند.
2_ دیجیتال مارکتینگ برخلاف بازاریابی های سنتی تعاملی و دوسویه می باشد و امکان برقراری ارتباط بین فروشنده و مخاطب وجود دارد.
3_ مهم ترین تفاوتی که بین این دو نوع بازاریابی وجود دارد، قابلیت سنجش و ارزیابی در دو روش می باشد. در واقع این قابلیت در بازاریابی دیجیتالی وجود دارد و می توان به راحتی با توجه به آمار ها، ارزیابی صحیحی از فروش و درآمد داشت. این مشکل بزرگترین نقطه ضعف بازاریابی سنتی می باشد.
4_ دیجیتال مارکتینگ امکان استفاده از کانال های متنوع توزیع را در اختیار شما قرار می دهد و این در حالی است که چنین امکانی در فضای بازاریابی سنتی وجود ندارد.
5_ موضوع هزینه ها یکی از مهم ترین موضوعات در هر نوع کسب و کاری می باشد. در این رابطه باید گفت: هزینه ی بازاریابی دیجیتالی کمتر از بازاریابی سنتی می باشد و این در حالی است که اثربخشی آن در همه ی بخش ها بیشتر است.

شناخت اجزای دیجیتال مارکتینگ
برای این که بتوانید در حوزه دیجیتال مارکتینگ موفق عمل نمایید، لازم است از اجزا و ابزار مناسبی برای آن استفاده نمایید. در واقع این اجزا هستند که می توانند میزان موفقیت شما را مشخص نمایند. از جمله اجزای این نوع بازاریابی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-
وبسایت
مهمترین ابزاری که باید در دیجیتال مارکتینگ از آن برای اهداف یک کسب و کار استفاده کرد، وبسایت میباشد.این بخش میتواند شامل طراحی وبسایت، طراحی تجربه کاربری برای سایت، انتخاب و خرید دامنه و هاست، پشتیبانی از سایت و موارد مفصل دیگر باشد.
-
بازاریابی موتور های جستجو: (SEM)
(Search Engine Marketing)بازاریابی در موتور های جستجو به بازاریابی کسب و کار مورد نظر شما در موتور های جستجو می پردازد و از این طریق میزان فروش را افزایش می دهد. این نوع بازاریابی شامل دو بخش بهینه سازی سایت یا همان سئو و تبلیغات کلیکی در موتور های جستجو می باشد.
-
بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو: (SEO)
(Search Engine Optimization) سئو سایت را می توان بخش مهمی از عملیات بازاریابی توسط انواع موتور های جستجو معرفی کرد. سئو سایت تلاش می کند تا به شیوه هایی درست و سالم به افزایش راحت تر خوانده شدن محتوای سایت ها توسط انواع موتور های جستجو بپردازد. این ابزار به اصلاح کد ها و ساختار سایت ها پرداخته و طراحی سایت را مورد سنجش قرار می دهد.
-
بازاریابی جاذبه ای یا درونگرا: (Inbound Marketing)
در این روش با استفاده از ارتباطات مفید و مرتبط و به کمک محتوایی ارزشمند سعی در جذب مشتری می شود. این روش در تبدیل مشتریان شما به مشتریان وفادار بسیار موثر بوده و از این جهت لازم است هر نوع کسب و کاری در حوزه دیجیتال مارکتینگ به این موضوع به طور مفصل بپردازد. این روش مخصوص کسب و کار های آنلاین بوده و تلاش آن بر این است تا از طریق ارائه محتوا در رابطه با کسب و کار شما به اعتماد سازی و جذب مشتری بپردازد.
-
بازاریابی محتوایی: (Content Marketing)
این نوع بازاریابی با استفاده از فضایی که محتوا در آن منتشر می شود تلاش می کند تا مخاطبان را به خریداران واقعی تبدیل کند. این نوع بازاریابی به عنوان ابزاری در دیجیتال مارکتینگ باعث سهولت ارتباط کاربران و صاحبان کسب و کار شده است. این روش کار تدوین استراتژی های تولید محتوا را بر عهده داشته و تلاش می کند تا ضمن شناخت مخاطب، راهکار های صحیح برای تولید محتوا را نیز در اختیار صاحبان کسب و کار ها قرار دهد.
-
بازاریابی شبکه های اجتماعی: SMM
(Social Media Marketing) یکی از مهم ترین ابزار های دیجیتال مارکتینگ، شبکه های اجتماعی می باشند. شبکه های اجتماعی در مرحله اول و دوم یعنی جذب مشتری بالقوه و همراه کردن و ارتباط با مخاطب نقش بسیار پر رنگی ایفا می کند و تلاش می کند تا ضمن آگاهی دادن نسبت به برند مورد نظر به فروش بیشتر آن نیز کمک کند. این ابزار با آگاهی دادن به مشتریان در خصوص خدمات و محصولات خود سعی در جذب مشتریان بیشتر دارد.
ادمینی اینستاگرام-کسب درآمد اینترنتی تضمینی
پیشنهاد دیجیفا
-
تبلیغات آنلاین :
1.تبلیغات بنری
انتشار بنر تبلیغاتی شما در وبسایت های با بازدید بالا برای جذب مشتری، که از معایب این روش می توان به هزینه بالای آن نسبت به باقی روش ها اشاره کرد .
2.تبلیغات کلیکی (PPC)
تبلیغاتی که در آن به ازای هر کلیکی که از سوی مخاطب انجام گیرد، هزینه دریافت می شود. در این روش در ابتدای کار لازم است بودجه ای از مخاطب دریافت شود تا به این ترتیب اعتباری به او تعلق گیرد. بعد از اختصاص اعتبار، به ازای هر کلیکی که انجام می گیرد مقداری از اعتبار مخاطب کم می شود. با این روش می توان تعداد بازدیدکنندگان را افزایش داد. این نوع تبلیغات هم در گوگل انجام می پذیرد و هم در سایت های ایرانی.
3.تبلیغات ایمیلی (Email Advertising)
تبلیغات ایمیلی با ایمیل مارکتینگ بسیار متفاوت است. در تبلیغات ایمیلی بنر تبلیغاتی به تعدادی ایمیل کاربران تصادفی، برای جذب بیشتر مشتری بالقوه، ارسال می گردد.
4.تبلیغات ویدیویی
این نوع تبلیغات آنلاین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. طبق آمار و نظرسنجی های مختلفی که انجام شده است، هر یک دقیقه محتوای ویدیویی معادل 2500 کلمه متنی ارزش دارد.
5.تبلیغات داخل اپ
در این روش بنر تبلیغاتی شما در نرم افزارها و اپیلیکشن های نصب شده داخل موبایل کاربران به نمایش در می آید. این مدل از تبلیغات هم به وسیله گوگل قابل اجرا می باشد و هم از طریق سایت های ایرانی.
6.پوش نوتیفیکیشن
این مدل تبلیغات تقریبا یکی از تبلیغات نوظهور می باشد. در این روش ابتدا از کاربر اجازه ارسال نوتیفیکشن بر روی کامپیوتر یا موبایل گرفته می شود و سپس در فواصل زمانی مختلف برای او تبلیغات همسان ارسال می گردد.
9 ترفند برای نوشتن کپشن برای اینستاگرام
ممکن است به این مقاله هم علاقه مند باشید
-
اینفلوئنسر مارکتینگ:
این روش که به بازاریابی افراد معروف است روشی است تا به کمک آن محصولات و خدمات شما از زبان افراد مهم و تاثیرگذار مطرح شود. برای این کار می توان از ورزشکاران، بازیگران، سیاست مداران و … کمک گرفت.
-
بازاریابی موبایلی:
این روش به عنوان یک ابزار دیجیتال مارکتینگ در شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش با گسترش استفاده از اینترنت توسط گوشی های هوشمند اهمیت بیشتری یافت. امروزه شاهد کاربران بسیاری در شبکه های موبایلی هستیم که با استفاده از گوشی های هوشمند خود با انواع مختلفی از خدمات و محصولات آشنا می شوند.
-
ایمیل مارکتینگ: (Email Marketing)
این روش از بازاریابی که جلوتر بیان کردم، با تبلیغات ایمیلی تفاوت دارد، در مرحله چهارم یعنی بازگشت خریداران قبلی به کمک می آید. در این روش به ایمیل های جمع آوری شده از خریداران قبلی یا لیدی که در اختیار داریم، در جشنواره های فروش، مناسبت های مختلف، محصولات جدید و … خبرنامه یا دعوت به خرید ارسال می گردد.
مواردی که در رابطه با ابزار های دیجیتال مارکتینگ ذکر شد تنها موارد محدودی از این ابزار ها می باشند. اگر می خواهید که کسب و کار شما در این حوزه بیشتر از قبل رشد کند می توانید از روش های دیگری همچون بازاریابی چریکی، بازاریابی ویروسی و بازاریابی پیامکی استفاده کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
صفر تا صد راهاندازی کسب و کار اینترنتی
9 ترفند آسان نوشتن کپشن برای اینستاگرام
ادمینی اینستاگرام | کسب درآمد اینترنتی به صورت کاملا تضمینی
ادمینی اینستاگرام یکی از پر درآمدترین و پر تقاضا ترین شغلهای اینترنتی در طی چندین سال گذشته است. برای تبدیل شدن به مدیر پیج اینستاگرام باید مهارتهای لازم برای رشد و ارتقای اکانت را کسب کنید. اگر به این روش کسب پول علاقه دارید، اما نمیدانید از کجا شروع کنید مقاله خوبی را انتخاب کردهاید.
دیدگاهتان را بنویسید